Marcus Birro

Marcus Birro är författare, kulturarbetare men framförallt också en oerhört passionerad fotbollssupporter med Örgryte IS och AS Roma som lagen i hans hjärta. Den italienska huvudstaden har också blivit något av ett andra hem för Marcus och under 30 års tid har han återkommit för att njuta av allt som den eviga staden erbjuder. Inramningen på Stadio Olimpico är något av det mäktigaste man kan uppleva i fotbollsvärlden och med Marcus på plats får ni även en unik inblick i hur livet även utanför fotbollen ser ut i Rom. Marcus tar med er till smultronställena ingen turist annars hittar och låter er leva livet fullt ut som äkta italienare under några fantastiska dagar. Att ha med Marcus Birro som ambassadör och guide när man reser till Rom kommer skapa minnen ni aldrig glömmer.

Jag var i Rom första gången 1989 och jag förälskade mig så grundligt att det aldrig gått över. Nu har jag samlat över trettio års erfarenhet av den eviga staden och tänker dela med mig av dessa under den här resan.

- Marcus Birro

Rom med Marcus Birro

Marcus Birro kom till Rom första gången 1989 och har sedan dess varit förälskad i staden. Med 30 års erfarenhet ledde han en fantastisk gruppresa med Eventourages nöjda resenärer  till den eviga staden under våren 2019. En oförglömlig resa för alla.

”Jag var i Rom första gången 1989 och jag förälskade mig så grundligt att det aldrig gått över. Nu har jag samlat över trettio års erfarenheter av den eviga staden och tänker dela med mig av dessa under den här resan” säger Marcus Birro. "Vi har inte så lång tid på oss men det spelar ingen roll. Inte ens en evighet räcker för att begripa sig på Rom.

Vi blandar det klassiska med det mer okända. En stad är ju som en kärleksrelation. Jag har besökt Rom flera gånger varje år i 30 års tid och varje gång är det som första gången. Men vi kan i alla fall få en aptitretare på vad staden har att erbjuda Rom är en vacker och romantisk stad. Just därför är den också vemodig. Jag ska visa er några fina gator med goda restauranger som leder oss till floden och broarna, och Peterskyrkan och det berömda Slottet vid Änglarnas Bro och där ska jag lura in er i en kyrka eller två. Jag ska visa er vad man äter den godaste pizzan, vilka ställen man ska äta på och vad man ska titta efter när man letar efter goda restauranger.

Jag ska ta er till Piazza del Popolo (och hinna med Roma Store) på vägen och även visa er kyrkan där kedjorna som aposteln Petrus hängde i enligt legenden finns bevarade. Jag ska ta er till områdena i Rom dit turistbussarna inte går men också ta er till Spanska Trappan, Colosseum och den där fontänen som blev så fin på film. Jag vill visa er de små barerna med det goda kaffet, den lite speciella baren där kaffemaskinen är vänd åt väggen och där varje barista står med ryggen åt för att inte avslöja sin hemlighet och dricka kaffet där och jag ska visa er Phanteon och bron som fanns redan på Jesu tid. Vi ska promenera genom det judiska ghettot och sedan käka en suverän pasta och snacka fotboll och kärlek och annat viktig. Det kommer också finnas tid för egna utflykter så klart. Lämna karta på hotellet och fortsätt gå. Det är mitt bästa tips.

Ser fram emot att träffa er alla.
Värme, Marcus Birro”